ΣύνδεσηΛίγα λόγια για εμάς

English Version

 

Οι Εκδόσεις Σταφυλίδη ιδρύθηκαν το 1971 και μέχρι σήμερα βρίσκονται στις επάλξεις της εκδοτικής δραστηριότητας. Κατά το διάστημα αυτό έδωσαν αξιόλογα και αναγκαία έργα, τα οποία αποτέλεσαν εκδοτικούς σταθμούς.

Το 1974-1975 εκπονήθηκε και κυκλοφόρησε σε δύο τόμους το πρώτο λεξικό στη ζωντανή μας γλώσσα (δημοτική) με τίτλο "Παιδεία Πρότυπο Λεξικό της Νέας Ελληνικής".

Πρώτη φορά αποτολμήθηκε έργο τέτοιας έκτασης με πλήρη ετυμολογία και ερμηνεία, παραδείγματα με φράσεις της προφορικής και γραπτής ομιλίας καθώς και με παροιμίες που έδιναν παραστατικά τις έννοιες των λέξεων.

Οι Εκδόσεις Σταφυλίδη επικεντρώθηκαν την τελευταία δεκαετία στη δημιουργία και έκδοση πλήθους γλωσσικών και εξειδικευμένων επιστημονικών λεξικών, αγγλοελληνικών και ελληνοαγγλικών, καλύπτοντας ευρύ φάσμα των σημερινών απαιτήσεων.

Πρωτοπόρες και καινοτόμες κρίθηκαν οι συμμετοχές των Εκδόσεων Σταφυλίδη σε ευρωπαϊκά προγράμματα με αποτέλεσμα τη δημιουργία σύγχρονων CD-ROM εκμάθησης ξένων γλωσσών (Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Ισπανικά, Τουρκικά κ.ά.) για όλα τα επίπεδα.

Όλα τα έργα των Εκδόσεων Σταφυλίδη είχαν έναν απαράβατο γνώμονα: το σεβασμό προς τον αναγνώστη και κυρίως προς τη νεοελληνική εκπαίδευση. Ο γνώμονας αυτός δεν εγκατέλειψε ποτέ τις εκδόσεις Σταφυλίδη. Απεναντίας εντάθηκε με αδιάψευστο γεγονός την ποιότητα των σημερινών μας εκδόσεων την οποία ήδη αναγνωρίζουν οι αναγνώστες και την οποία εύκολα ιχνηλατεί ο σύγχρονος πνευματικός άνθρωπος.Ο Εκδότης

 

Στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλ./Fax.: +30 210.3813773
Email.:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Site: http://www.stafilidis.gr