ΣύνδεσηΓενικές Λειτουργίες

  English Version

   

Προτερήματα της ιστοσελίδας

Αναζήτηση λημμάτων με συνδρομή

Αναζήτηση λημμάτων χωρίς συνδρομή

Λίστα αποτελεσμάτων αναζήτησης

Περιεχόμενο λήμματος

Αγορά συνδρομής λεξικού

Πώς χρεώνεστε

Υπολειπόμενα λήμματα προς αναζήτηση

Προδιαγραφές συστήματος

Ξεχάσατε τον Κωδικό σας, Ξεχάσατε το όνομα χρήστη

Τρόπος πληρωμής

Τα λεξικά μας

Προσφορές

Αναβάθμιση

Εκτύπωση

 

 

Προτερήματα της ιστοσελίδας

  

Το σημαντικότερο προτέρημα της ιστοσελίδας www.edictionary.gr είναι η δυνατότητα να έχετε πρόσβαση από οπουδήποτε βρίσκεστε στο περιεχόμενο της, εσείς και οι φίλοι ή οι συνεργάτες σας την ίδια στιγμή, από οποιονδήποτε Η/Υ με μια μόνο συνδρομή. 

Το πακέτο αναζητήσεων το οποίο έχετε αποκτήσει με την αγορά της συνδρομής σας μειώνεται ταυτόχρονα ανάλογα με τη χρήση των χρηστών της συνδρομής. Δίνεται λοιπόν η δυνατότητα αγοράς σε μία εταιρεία ή σε ένα γραφείο ενός πακέτου συνδρομής, το οποίο θα είναι προς χρήση όλων των ενδιαφερομένων.

Επίσης, να σημειωθεί ότι στην ιστοσελίδα αύτη περιέχονται 400.000 λήμματα και εκφράσεις με πλούσια εγκυκλοπαιδική ανάπτυξη.  

  

Αναζήτηση λημμάτων με συνδρομή

 

Για να αναζητήσετε ένα λήμμα πρέπει να επιλέξετε το λεξικό στο οποίο έχετε κάνει συνδρομή, αφού προηγουμένως εισάγετε το Όνομα χρήστη και τον Κωδικό, πάνω αριστερά στην Αρχική σελίδα. 

Ύστερα πρέπει να πληκτρολογήσετε στο πλαίσιο αναζήτησης λήμματος το λήμμα το οποίο θέλετε να αναζητήσετε και να πατήσετε enter ή το κουμπί Αναζήτησης κάτω από το λήμμα. 

Αφού πληκτρολογήσετε το λήμμα στο πλαίσιο αναζήτησης λήμματος εμφανίζεται από κάτω η λίστα αποτελεσμάτων αναζήτησης. 

Στη λίστα αποτελεσμάτων αναζήτησης εμφανίζονται όλα τα λήμματα τα οποία περιέχουν ως πρώτο συνθετικό το λήμμα που έχετε πληκτρολογήσει. 

Στην περίπτωση που πληκτρολογήσετε ένα λήμμα λάθος ορθογραφικά δεν θα σας εμφανιστεί τίποτα στη λίστα αποτελεσμάτων αναζήτησης.

  

Αναζήτηση λημμάτων χωρίς συνδρομή

 

Το edictionary.gr προσφέρει σε όλους τους επισκέπτες της ιστοσελίδας τη δυνατότητα δοκιμαστικού ελέγχου της εφαρμογής των διαδικτυακών λεξικών.

Έτσι, μπορείτε από τη φόρμα αναζήτησης να δείτε όλα τα λήμματα τα οποία αρχίζουν από το γράμμα “α” ελληνικό ή το γράμμα “a” αγγλικό χωρίς κανένα περιορισμό και από οποιοδήποτε λεξικό επιθυμείτε για να γνωρίσετε τις δυνατότητες της ιστοσελίδας.

  

Λίστα αποτελεσμάτων αναζήτησης

 

  

Μόλις πληκτρολογήσετε ένα λήμμα στο πλαίσιο αναζήτησης, εμφανίζενται από κάτω μία σειρά από λήμματα και σας δίνεται η δυνατότητα να επιλέξετε το λήμμα που ψάχνετε διαβάζοντας την επιστημονική ερμηνεία καθώς και την αντίστοιχη μετάφραση στα ελληνικά ή αγγλικά.

Στην αναζήτησή σας εμφανίζονται τα λήμματα που έχουν ως πρώτο συνθετικό την λέξη που πληκτρολογήσατε στο πλαίσιο αναζήτησης. Στην περίπτωση που ο αριθμός των λημμάτων είναι υπερβολικά μεγάλος τότε το πρόγραμμα περιορίζει τα λήμματα για να εξασφαλίσει την εύχρηστη και καλή λειτουργία της εφαρμογής.   

 

Επιλέγοντας ένα λήμμα εμφανίζεται η παρακάτω μορφή:

λημμα

Περιεχόμενο λήμματος

 

Κάθε λήμμα περιέχει τα παρακάτω στοιχεία:

α) το λήμμα αναζήτησης

β) τη μετάφραση του λήμματος στα Ελληνικά ή στα Αγγλικά

γ) την ερμηνεία του λήμματος

δ) το μέρος του λόγου, την επιστήμη*

ε) σε ποιο λεξικό απευθύνεται το λήμμα αναζήτησης

 *Το μέρος του λόγου και η επιστήμη δε βρίσκονται σε όλα τα λεξικά.

 

Αγορά συνδρομής λεξικού

 

Για να αγοράσετε μία συνδρομή σε ένα λεξικό θα πρέπει να μεταφερθείτε στη σελίδα με τις Συνδρομές, να επιλέξετε το λεξικό που σας ενδιαφέρει και κατόπιν το πακέτο στο οποίο επιθυμείτε να γίνετε συνδρομητής.

Από κάτω υπάρχει μία φόρμα η οποία πρέπει να συμπληρωθεί επιλέγοντας και τον τρόπο πληρωμής.

Προσοχή: τα στοιχεία σας θα πρέπει να είναι ακριβή και σωστά και ιδιαίτερα το e-mail σας πρέπει να είναι ενεργό ώστε να προχωρήσει η ενεργοποίηση της συνδρομής σας.

Ύστερα θα μεταβείτε στην αρχική σελίδα και θα συμπληρώσετε το Όνομα Χρήστη και τον Κωδικό που εσείς έχετε δηλώσει προηγουμένως στη φόρμα αγοράς για να συνδεθείτε.

 

Πώς χρεώνεστε

 

Από την αρχική σελίδα επιλέγετε το λεξικό στο οποίο θέλετε να γίνετε συνδρομητής και μετά διαλέγετε το πακέτο ανάλογα με τις αναζητήσεις που σας ενδιαφέρει να αγοράσετε.

Έτσι, αν αγοράσετε ένα πακέτο που αναγράφει 1.000 αναζητήσεις αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να δείτε αναλυτικά με την περιγραφή τους έως 1.000 λήμματα. Θα πρέπει γίνει σαφές, ότι για οποιοδήποτε λήμμα διαβάσετε αναλυτικά θα χρεώνεστε με μία αναζήτηση και θα αφαιρείται από το πακέτο των αναζητήσεών σας. Κατά τη διάρκεια της ίδιας μέρας, δίνεται η δυνατότητα να ξαναδείτε τα ίδια λήμματα τα οποία έχετε ήδη αναζητήσει χωρίς επιπλέον χρέωση αναζητήσεων. Την επόμενη μέρα εάν αναζητήσετε ξανά κάποιο από τα ίδια λήμματα και δείτε ξανά την αναλυτική τους περιγραφή τότε θα χρεωθούν εκ νέου οι αναζητήσεις αυτές από το πακέτο αναζητήσεων που έχετε αγοράσει.

Η χρήση του λεξικού δεν έχει κάποιο περιορισμό χρόνου και λήγει όταν τελειώσει ο αριθμός των αναζητήσεων  που έχετε αποκτήσει.

  

Υπολειπόμενα λήμματα προς αναζήτηση

 

Τα υπολειπόμενα προς αναζήτηση λήμματα εμφανίζονται σε ειδικό πλαίσιο στην ιστοσελίδα www.edictionary.gr προς διευκόλυνση των χρηστών και υπενθύμιση. Τα υπολειπόμενα λήμματα προς αναζήτηση δεν έχουν κάποιο περιορισμό χρόνου και λήγουν όταν τελειώσει ο αριθμός των αναζητήσεων που έχετε αποκτήσει.

 

Προδιαγραφές συστήματος

 

Η εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε υπολογιστή ο οποίος έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο και χρησιμοποιεί κάποιον από τους παρακάτω browsers: Firefox, Chrome, Safari, Opera, Internet Explorer

Να σημειωθεί ότι για να λειτουργήσει σωστά η εφαρμογή θα πρέπει ο Browser που θα χρησιμοποιείται να έχει αναβαθμιστεί στην τελευταία έκδοση.

 

Ξεχάσατε το όνομα χρήστη, Ξεχάσατε τον Κωδικό σας

 

Σε περίπτωση που ξεχάσετε το Όνομα Χρήστη ή τον Κωδικό σας, στην αρχική σελίδα κάτω από την επιλογή Σύνδεση υπάρχουν οι δύο επιλογές: Ξεχάσατε τον Κωδικό σας και Ξεχάσατε το όνομα χρήστη. Επιλέγετε ανάλογα με την περίπτωσή σας και εν συνεχεία εισάγετε το e-mail που είχατε δηλώσει κατά τη διαδικασία εγγραφής σας και πατάτε το κουμπί αποστολή.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λάβετε ένα e-mail και στην περίπτωση που έχετε ξεχάσει το όνομα χρήστη θα σας ενημερώνει για το ποιο είναι αυτό. Σε διαφορετική περίπτωση, αν δηλαδή έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας θα σας σταλεί e-mail παρέχοντας την απαραίτητη κλείδα ασφαλείας την οποία θα πρέπει να εισαγάγετε στο αντίστοιχο πεδίο στην ιστοσελίδα, στη συνέχεια θα πατήσετε το κουμπί αποστολή και κατόπιν θα φορτωθεί μια νέα σελίδα η οποία θα σας ζητήσει να δώσετε εσείς ξανά ένα νέο κωδικό.

Σημειώστε ότι σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής της ιστοσελίδας www.edictionary.gr δε γνωρίζει το όνομα χρήστη ή τον κωδικό σας, οπότε δεν μπορεί να σας βοηθήσει στην επανασύνδεση σας ως συνδρομητή. 

 

Τρόπος πληρωμής

 

Οι επιλογές που έχετε σχετικά με τον τρόπο πληρωμής είναι οι εξής: 

α) κατάθεση σε έναν από τους αναγραφόμενους τραπεζικούς λογαριασμούς

β) με πιστωτική κάρτα Visa, MasterCard, Visa Electron, American Express μέσα από το ηλεκτρονικό σύστημα της Alpha Bank.

γ) αγορά απευθείας από τις Εκδόσεις Σταφυλίδη αφού πρώτα επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 2103813773.

Μετά την αγορά σας θα λάβετε απόδειξη παροχής υπηρεσιών.

 

Τα λεξικά μας

 

Στην επιλογή Τα Λεξικά μας μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τα λεξικά καθώς και φωτογραφίες των αντίστοιχων έντυπων εκδόσεών μας.

 

Προσφορές

 

Στην επιλογή Προσφορές μπορείτε να ενημερωθείτε για τις προσφορές οι οποίες θα γίνονται κατά διαστήματα για όσους επιθυμούν να γίνουν συνδρομητές μας.

 

Αναβάθμιση


Φιλόδοξη προσπάθειά μας είναι στο μέλλον να γίνονται αναβαθμίσεις των περιεχομένων των λεξικών με πλούσια νέα επιστημονική ορολογία.

 

Εκτύπωση

 

Η εκτύπωση κάποιου λήμματος γίνεται με την επιλογή του και την αντιγραφή του σε οποιοδήποτε πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου.